Αέρια Τροφίμων
Ένα από τα πιο κρίσιμα μέρη όπου χρησιμοποιούνται αέρια στη βιομηχανία τροφίμων είναι η δημιουργία προστατευτικής ατμόσφαιρας στη συσκευασία όσον αφορά τη διατήρηση της φρεσκάδας στη συσκευασία των προϊόντων.
Η Τροποποιημένη Ατμόσφαιρα είναι μια μέθοδος που έχει αναπτυχθεί πολύ γρήγορα στη βιομηχανία τροφίμων και συνεχίζει να αναπτύσσεται.
Ο αέρας προκαλεί οξειδωτική αλλοίωση των προϊόντων διατροφής, βακτηρίων και ανάπτυξη μούχλας στα τρόφιμα.
Τα Αέρια Τροφίμων καθυστερούν την οξειδωτική φθορά, την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας στο προϊόν διατροφής, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής του προϊόντος κατά 2-5 φορές, διασφαλίζοντας ότι είναι ασφαλές και υψηλής ποιότητας.
Κατά την εφαρμογή Αερίων Τροφίμων απαιτείται μηδαμινή ή μικρότερη χρήση προστατευτικών προσθέτων που χρησιμοποιούνται σε προϊόντα διατροφής.
Όπως γνωρίζουμε, το 78% του αέρα που αναπνέουμε είναι άζωτο και το 21% είναι οξυγόνο.
Ένας από τους κύριους σκοπούς της Τροποποιημένης Ατμόσφαιρας είναι να μειώσει την ποσότητα οξυγόνου στη συσκευασία από 21% σε 0%, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα διοξειδίου του άνθρακα που επιβραδύνει την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας.
Η τροποποιημένη Ατμόσφαιρα αποτελείται από αέρια αζώτου και διοξειδίου του άνθρακα.
Ωστόσο, εκτός από αυτά τα μείγματα, χρησιμοποιούνται μείγματα αερίων και συγκεντρώσεων που μπορεί να ποικίλλουν ανάλογα με τις διαφορετικές ομάδες προϊόντων.

